Finger food catering jest rodzajem poczęstunku w kształcie drobnych przekąsek stworzonych w taki sposób, aby można było je zjeść na raz. Sprawia to, że w chwili posiłku możemy całkowicie zrezygnować ze jakichkolwiek sztućców oraz talerzyków. Taka opcja sprawdzi się szczególnie przy imprezach, które odbywają się w pomieszczeniach małych rozmiarów i większej liczbie zaproszonych osób.
Kiedy warto rozważyć opcję finger food catering?
Potrawy „na raz” mają kusić swoim wyglądem oraz mieć doskonały smak. Potrzebna jest pomysłowość, a dodatkowo dobranie odpowiednich składników i zapał. Do przyrządzenia finger food potrzeba cierpliwości, czasu oraz wiele pracy, dobrą alternatywą może się okazać skorzystanie z usług cateringowych.
Niewielkie przekąski są urocze i smakowicie wyglądające. Skorzystanie z urozmaiconych dodatków sprawia, że serwowany poczęstunek wygląda wyjątkowo kolorowo i interesująco i zarazem zmienia sposób spojrzenia na jedzenie podawane pod taką postacią. Do zjedzenia finger food catering zbędny jest stół, gdyż możemy bez problemu zjeść stojąc bądź zajmując miejsce na sofie albo fotelu.
Finger food – jak wygląda?
Skromne dania spożywane przy użyciu rąk, nazywa się też jedzeniem na jeden kęs, oznacza to, że je się je bardzo szybko i bez ryzyka ubrudzenia przy tym siebie czy swojego ubrania. Liczy się jednak nie tylko sam wygląd przekąsek, ale także ich smak.
Finger food catering ułatwi zorganizowanie przyjęcia urodzinowego czy imprezy dla pracowników. Stół zapełniony wieloma wariantami różnych posiłków powoduje, że jedzenie trafi w gusta gości w każdym wieku. Do wyboru jest coś dla wielbicieli warzyw i owoców, ale na stole mogą pojawić się również przekąski dla mięsożerców, a nawet smaki tradycyjnej kuchni polskiej. Przed dokonaniem wyboru konkretnego menu konieczne jest stworzenie listy dań i przekazanie swoich wymagań. Finger food catering to możliwość zaserwowania gościom ciepłych oraz zimnych przekąsek. To jedzenie, które doskonale sprawdza się w trakcie spotkań ze znajomymi i rodziną, ale nada się również na wszelkie konferencje czy spotkania biznesowe. Może być też dodatkiem do dań głównych np. na weselu.
Najważniejszym elementem finger food catering są najczęściej kanapki, krakersy oraz mini tortille i roladki, a także różne przekąski na bazie ciasta francuskiego i warzywnych dodatków. Istnieje niezliczona ilość opcji, a po połączeniu z piękną prezentacją dań otrzymujemy połączenie idealne.